ELDA CELEBRA EL DIA DEL CONSUMIDOR

Imatge de l'actuació

En curs

Elda celebra el Dia de les Persones Consumidores amb activitats sobre consum saludable dirigides al públic infantil. Els dissabtes 17 i 24 de març en els mercats d'Elda. Activitats des de les 11.00h.

Dia Mundial dels Drets del Consumidor

Activitats per a la commemoració del Dia Mundial del Consumidor:

Activitats per a la commemoració del Dia Mundial del Consumidor: Enguany, per a commemorar el Dia Mundial dels drets del Consumidor, que se celebra dijous que ve 15 de març, l'OMIC de l'Ajuntament d'Elda ha programat 2 activitats dirigides al públic infantil amb l'objectiu de fomentar el "Consum Saludable".

  • El dissabte 17 de març, es farà una posada en escena de contacontes sobre consum responsable: en el Mercat de San Francisco de Sales a les 11.00h, i a les 12.00h del mig dia en el Mercat Central d'Elda.
  • El dissabte 24 de març, tallers de consum sostenible: simultàniament de 11.00h a 13.00h horas, en el Mercat de San Francisco de Sales i en el Mercat Central d'Elda.

El accés serà lliure i gratuït fins a completar aforament.

En el transcurs del passat any es van atendre en l'OMIC d'Elda a 2.475 persones consumidores, xifra lleugerament superior a la de 2017 (2.211) , un 10 % més. D'entre els 2.475 servicis d'informació, 1.702 van ser Consultes, i 773 Reclamacions.

Consultes:

Desglossada esta estadística ens trobem que, per primera vegada en molts anys les consultes sobre productes financers en entitats bancàries han sobrepassat a les telecomunicacions, un 41 % de les Consultes han estat dirigides a les conegudes "cláusula suelo" i els "gastos de l'hipoteca".

Continuant amb l'estadística, en segon lloc respecte a les Consultes, telefonia, amb el 13%, els segurs en tercer lloc van obtindre el 9%, i en quarta posició el tema de la vivenda (fonamentalment arrendaments, i comunitats de propietaris) amb el 8% van acaparar els primers llocs.

Reclamacions:

Quant al global de les Reclamacions (773, semblant xifra a la de 2016 amb 770) , els servicis de telefonia, i internet es troben en el primer lloc de l'interés ciutadà amb 251 Reclamacions, que és un 32 % de la suma total.

El preu abusiu, l'incompliment de les condicions de venda, o una mala prestació del servici, formen part de la casuística més habitual.

Les Reclamacions van tindre en segon lloc del rànquing a l'aigua, el 13% del total, sent les qüestions reclamades fugues "involuntarias" i no negligents, prorratejos per falta de lectura del comptador, o excessius consums sense un motiu aparent. Els bancs van ocupar el tercer lloc d'interés, i les asseguradores el quart amb el 7%.

Labor inspectora:

L'OMIC d'Elda a través del seu personal inspector també du a terme una campanya de duració anual en els mercats municipals de la ciutat, per a vetlar per la informació que ha de tindre el consumidor i la consumidora a l'hora de fer la compra, el marcat i publicitat del preu públic de venda. p.v.p.

Informació i educació per a les persones consumidores:

Finalment es vol ressaltar la labor que la Regidoria de Consum de l'Ajuntament d'Elda realitza en matèria de formació dirigida a la pròxima generació de persones consumidores, els més menuts, i les més xicotetes han tingut l'oportunitat de participar en diversos tallers tant de consum, com de cuina saludable que els incorporaran a la vida amb una millor preparació com a consumidors i consumidores, atents i atentes a tota innovació de venda tant dels productes com els servicis que oferixen els mercats de forma contínua, i en evolució constant.

A més les OMIC de l'Ajuntament d'Elda, en coordinació amb la XARXA OMIC de la Direcció General de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, presta una labor d'informació permanent, amb articles d'interés, normativa en consum, consells i utilitats pràctiques a través del Portal del Consumidor accessible a través de la web municipal i de la direcció elda.redomic.com.

------------------------------

La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets, ni expectatives, ni vinculació en el procediment a què es referix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques. L'AFIC de la Regidoria de l'Àrea Comerç i Mercats de l'Excm. Ajuntament d'Elda desitja que esta informació siga de la seua utilitat.

© 2015 - Ayuntamiento de Elda - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball