ELDA CELEBRA EL DIA DEL CONSUMIDOR

En curs

Elda celebra el Dia de les Persones Consumidores amb activitats sobre consum saludable dirigides al públic infantil. Els dissabtes 17 i 24 de març en els mercats d'Elda. Activitats des de les 11.00h.

Dia Mundial dels Drets del Consumidor

Activitats per a la commemoració del Dia Mundial del Consumidor:

Activitats per a la commemoració del Dia Mundial del Consumidor: Enguany, per a commemorar el Dia Mundial dels drets del Consumidor, que se celebra dijous que ve 15 de març, l'OMIC de l'Ajuntament d'Elda ha programat 2 activitats dirigides al públic infantil amb l'objectiu de fomentar el "Consum Saludable".

  • El dissabte 17 de març, es farà una posada en escena de contacontes sobre consum responsable: en el Mercat de San Francisco de Sales a les 11.00h, i a les 12.00h del mig dia en el Mercat Central d'Elda.
  • El dissabte 24 de març, tallers de consum sostenible: simultàniament de 11.00h a 13.00h horas, en el Mercat de San Francisco de Sales i en el Mercat Central d'Elda.

El accés serà lliure i gratuït fins a completar aforament.

En el transcurs del passat any es van atendre en l'OMIC d'Elda a 2.475 persones consumidores, xifra lleugerament superior a la de 2017 (2.211) , un 10 % més. D'entre els 2.475 servicis d'informació, 1.702 van ser Consultes, i 773 Reclamacions.

Consultes:

Desglossada esta estadística ens trobem que, per primera vegada en molts anys les consultes sobre productes financers en entitats bancàries han sobrepassat a les telecomunicacions, un 41 % de les Consultes han estat dirigides a les conegudes "cláusula suelo" i els "gastos de l'hipoteca".

Continuant amb l'estadística, en segon lloc respecte a les Consultes, telefonia, amb el 13%, els segurs en tercer lloc van obtindre el 9%, i en quarta posició el tema de la vivenda (fonamentalment arrendaments, i comunitats de propietaris) amb el 8% van acaparar els primers llocs.

Reclamacions:

Quant al global de les Reclamacions (773, semblant xifra a la de 2016 amb 770) , els servicis de telefonia, i internet es troben en el primer lloc de l'interés ciutadà amb 251 Reclamacions, que és un 32 % de la suma total.

El preu abusiu, l'incompliment de les condicions de venda, o una mala prestació del servici, formen part de la casuística més habitual.

Les Reclamacions van tindre en segon lloc del rànquing a l'aigua, el 13% del total, sent les qüestions reclamades fugues "involuntarias" i no negligents, prorratejos per falta de lectura del comptador, o excessius consums sense un motiu aparent. Els bancs van ocupar el tercer lloc d'interés, i les asseguradores el quart amb el 7%.

Labor inspectora:

L'OMIC d'Elda a través del seu personal inspector també du a terme una campanya de duració anual en els mercats municipals de la ciutat, per a vetlar per la informació que ha de tindre el consumidor i la consumidora a l'hora de fer la compra, el marcat i publicitat del preu públic de venda. p.v.p.

Informació i educació per a les persones consumidores:

Finalment es vol ressaltar la labor que la Regidoria de Consum de l'Ajuntament d'Elda realitza en matèria de formació dirigida a la pròxima generació de persones consumidores, els més menuts, i les més xicotetes han tingut l'oportunitat de participar en diversos tallers tant de consum, com de cuina saludable que els incorporaran a la vida amb una millor preparació com a consumidors i consumidores, atents i atentes a tota innovació de venda tant dels productes com els servicis que oferixen els mercats de forma contínua, i en evolució constant.

A més les OMIC de l'Ajuntament d'Elda, en coordinació amb la XARXA OMIC de la Direcció General de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, presta una labor d'informació permanent, amb articles d'interés, normativa en consum, consells i utilitats pràctiques a través del Portal del Consumidor accessible a través de la web municipal i de la direcció elda.redomic.com.

------------------------------

La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets, ni expectatives, ni vinculació en el procediment a què es referix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques. L'AFIC de la Regidoria de l'Àrea Comerç i Mercats de l'Excm. Ajuntament d'Elda desitja que esta informació siga de la seua utilitat.

© 2015 - Ayuntamiento de Elda - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball