TORNA EL ZOCO: MERCAT DE FESTES DE MOROS I CRISTIANS

Imatge de l'actuació

En curs

Un any més, coincidint amb la celebració de les Festes de Moros i Cristians d'Elda, la Regidoria de Comerç i Mercats de l'Ajuntament d'Elda organitza el mercat ambulant especial de Festes, popularment conegut com "El Soc", que novament se situarà des del dijous 6 de juny al dilluns 10 de juny, al voltant de la Plaça de la Concòrdia.

En aquesta ocasió El Soc comptarà amb una àmplia oferta en artesania i alimentació, amb un total de 84 llocs de venda, entre llocs de venda i casetes, i 30 “carrets” tradicionals de festes.

Destaquen per la singularitat dels seus articles els llocs de venda d'artesania equatoriana, Àrab, del Senegal, Egipte i de productes autòctons de diferents localitats espanyoles; amb articles tan variats com minerals, joguets, estampacions, llibres en miniatura, complements en plata, ceràmica, llums, bosses i complements... a més de les tradicionals casetes d'alimentació: xurreria, entrepans, creps...

L'horari de vendes previst per al Soc 2019 serà el següent:

 Dijous, 6 de juny de 2019: de 20,00 h a 3,30 hores.
 Divendres, 7, dissabte 8, i diumenge 9 de juny de 2019: de 10,00 a 3,30 h.
 Dilluns 10 de juny: de 10,00 a 23,30 hores.


Al llarg dels anys El Soc, amb la seua particular oferta comercial i lúdica, s'ha consolidat com a espai fonamental de les Festes de Moros i Cristians d'Elda, sent visita obligada, tant per als festers, com per a la multitud de visitants que durant aquests dies acudeixen a la ciutat, constituint una part fonamental del recorregut de festes.

Accés Pàrquing Mercat Central

D'altra banda, amb motiu dels diferents actes festers, a partir del divendres 7 de juny, l'accés al pàrquing del Mercat Central, podrà realitzar-se per la seua entrada en carrer Jaime Balmes, ja que el seu accés habitual per carrer Juan Carles I, romandrà tancat, durant tot el període festiu.

Horaris Comercials Mercats Municipals i Mercats ambulants

Així mateix, s'han establit els següents horaris comercials especials per a Mercat Central i Mercat de San Francisco de Sales.

Dijous, 6 de juny: Obert al matí en horari habitual
Divendres, 7 de juny: Obert al matí en horari matinal (tarde tancat)
Dissabte 8 de juny: Obert al matí en horari habitual (el dissabte, els mercats ambulants Verge del Cap i San Francisco, també se celebraran en el seu horari normal)
Dilluns 10 de juny*: Tancat (festiu local)


* Singularment, en matèria d'horaris comercials, atesa la normativa autonòmica; a causa de la coincidència de dos festius continuats, així com a la major afluència de visitants, per sol·licitud de diversos operadors comercials i una vegada consultades les associacions més representatives de comerciants i de consumidors d'àmbit local i autonòmic, els comerços d'Elda que ho desitgen, quedaran autoritzats per a obrir les seues portes al públic el festiu local dilluns 10 de juny. 

--------------

La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets, ni expectatives, ni vinculació en el procediment al qual es refereix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques. La *AFIC de la Regidoria de l'Àrea Comerç i Mercats de l'Excm. Ajuntament d'Elda desitja que aquesta informació siga de la seua utilitat.

© 2015 - Ayuntamiento de Elda - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball