Actualitat Notícies

L'AJUNTAMENT D'ELDA PRESENTA EL MAPA DEL COMERÇ DE PROXIMITAT

L'Àrea de Comerç, Mercats i Consum Responsable de l'Ajuntament d'Elda, a través de la seua oficina de Comerç ‘AFIC’ (Agència Municipal per al Foment de la Innovació Comercial) posa en funcionament el Mapa del Comerç de Proximitat d'Elda.
L'AJUNTAMENT D'ELDA PRESENTA EL MAPA DEL COMERÇ DE PROXIMITAT

Es tracta d'una iniciativa coordinada amb la Direcció General de Comerç, Consum i Artesania de la Generalitat Valenciana, que té com a objectiu fonamental donar visibilitat online als comerços de la ciutat i de la Comunitat Valenciana a través dels diferents mapes comercials de les localitats adherides al projecte.

Per a actualitzar el Mapa del Comerç de Proximitat d'Elda s'ha fet un exhaustiu treball de camp a través del qual, des d'agost de 2018, s'han revisat i censat 1.536 establiments comercials d'hostaleria i serveis de la ciutat d'Elda.

Amb la informació recopilada s'han geolocalizado els establiments en el Mapa del Comerç de Proximitat, alhora que s'ha incorporat informació útil per al visitant, com a adreça, horaris, telèfon, correu electrònic, web pròpia, fotografia de l'establiment…

L'aplicatiu permet trobar fàcilment un establiment, realitzant cerques per nom comercial, categoria de producte i fins i tot per agrupacions comercials, com per exemple, Mercats Municipals o eixos comercials principals.

“Aquesta eina serà molt útil per a aquelles persones que vulguen obrir un comerç a Elda”, ha assegurat l'edil de Comerç i Mercats, Enrique Quílez, ja que “podrà veure quins altres comerços de la seua categoria hi ha oberts en la zona que ha triat”.

A més, a partir d'aquesta any, el Mapa del Comerç de Proximitat suggereix al visitant a la ciutat diferents rutes comercials en les quals, al costat d'establiments de cada zona proposada, es poden visibilitzar llocs d'interés a la ciutat com a museus, parcs, teatre…

Tot el comerciant que desitge registrar-se, o que ja ho estiga però vulga ampliar la informació que actualment apareix en el mapa sobre la seua botiga, podrà emplenar un formulari en la secció de Comerç i Mercats de la web municipal (www.elda.es), així com en el Portal del Comerciant d'Elda (elda.portaldelcomerciante.com).

També hi ha la possibilitat que cada comerç inscrit compte amb un usuari i contrasenya, que haurà de sol·licitar en l'Oficina AFIC de la Regidoria de Comerç de l'Ajuntament d'Elda, situada en la 2a Planta del Mercat Central, en el telèfon 966 98 92 32 o en el correu electrònic comercio@elda.es, per a gestionar directament el seu fincha en el Mapa podent modificar i afegir dades cada vegada que el necessite.

“El mapa de comerç té diversos objectius, en primer lloc per al consumidor que és el poder localitzar els comerços segons la seua categoria comercial en un mapa que està georeferenciado”, ha assenyalat Jorge Gras, tècnic geògraf de l'Ajuntament d'Elda, explicant que “el consumidor podrà accedir a la informació del perfil del comerç”.

Respecte al comerciant, el principal avantatge “seria la visibilitat del comerç en el mapa comercial, el posicionament en la web i també comptarà amb un contacte amb l'administració”, ha indicat el tècnic.

D'altra banda, també existeixen punts positius per a l'administració ja que, com ha assenyalat Gras, “permet accedir a una base de dades actualitzada per a realitzar projectes d'estudis comercials”. Això últim es realitza a través de l'eina ‘ENCERTA’ que “permet fer plans de viabilitat comercial per a emprenedors de comerç en dues fases”, ha exposat el tècnic de Comerç i Mercats, Javier Paterna. La primera fase consisteix en un estudi d'impacte comercial i la segona dona l'opció de concertar una cita amb la regidoria per a realitzar un estudi més exhaustiu del seu projecte.

Com a novetat, enguany, s'ha configurat un nou projecte, ‘L'aparador virtual de la Comunitat Valenciana’, un gran aparador virtual del comerç de la Comunitat Valenciana, que té com a objectiu impulsar la venda de comerç electrònic. A l'aparador virtual s'han incorporat automàticament tots els establiments comercials d'Elda inscrits en el Mapa del Comerç de Proximitat que compten amb web de compres o presència en xarxes socials. L'accés a l'Aparador Virtual d'Elda es pot realitzar a través del Portal del Comerciant d'Elda, web municipal i directament a través de l'adreça (impulsem.portaldelcomerciante.com/elda).

Tant ‘El Mapa del Comerç de Proximitat d'Elda’, com ‘L'aparador virtual d'Elda’ són aplicacions d'accés lliure i gratuït per als establiments comercials de la ciutat.

--------------

La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets, ni expectatives, ni vinculació en el procediment al qual es refereix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques. L'AFIC de la Regidoria de l'Àrea Comerç i Mercats de l'Excm. Ajuntament d'Elda desitja que aquesta informació siga de la seua utilitat.

© 2015 - Ayuntamiento de Elda - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball