Actualitat Notícies

A PARTIR DE 1 DE JULIO DE 2018 SE PROHÍBE LA ENTREGA GRATUITA A LOS CONSUMIDORAS DE LASO BOLSAS DE PLÁSTICO

A partir de l'1 de juliol, els comerciants estan obligats a cobrar les bosses de plàstic que donen als consumidors, exceptuant determinats supòsits
A PARTIR DE 1 DE JULIO DE 2018 SE PROHÍBE LA ENTREGA GRATUITA A LOS CONSUMIDORAS DE LASO BOLSAS DE PLÁSTICO

A partir de l'1 de juliol de 2018 està PROHIBIDA l'entrega gratuïta als consumidors de bosses de plàstic en els punts de venda de béns o productes, per la qual cosa els comerciants han de cobrar un preu per cada bossa de plàstic que entreguen. Queden exceptuades d'eixe cobro; las bolsas de plàstic molt lleugeres, és a dir, les bosses de menys de 15 microns i las las bosses de plàstic con espesor igual o superior a 50 microns amb un percentatge igual o major al 70% de plàstic reciclatge. Per a més informació punxe AÇÍ.

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Mig Ambiente, el Reial Decret sobre reducció del consum de bosses de plàstic i pel qual es crega el Registre de Productors, amb l'objectiu de reduir el consum de bosses de plàstic lleugeres a Espanya, traslladant a l'ordenament espanyol la Directiva comunitària, y crear un registre per a obtindre informació sobre les bosses de plàstic posades en el mercat al nostre país.

Este Reial Decret és un primer pas per a alliberar la nostra naturalesa dels residus plàstics i sensibilitzar els consumidors de la importància de reduir el consum de bosses de plàstic, contemplant l'adopció de distintes mesures en una normativa ambiciosa en els seus objectius que convertix a Espanya en un dels tres països europeus (junt amb França i Itàlia) en que es prohibixen les bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres (excepte les compostables) , i que fa del nostre país l'únic de la UE que establix un contingut mínim de plàstic reciclatge per a les bosses grosses (més de 50 microns) , un senyal clar per a incorporar el plàstic reciclatge, en la línia dels principis de l'economia circular.

A més, des de l'1 de gener de 2021 es prohibixen les bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres. S'exceptuen les bosses compostables, compassant així l'obligatorietat que les bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres siguen només compostables amb la plena implantació de l'arreplega separada de la fracció orgànica dels residus municipals.

El Ministeri ha posat a disposició dels comerciants que vullguen emprar-ho un cartell per a informar els consumidors de les noves obligacions que imposa el REIAL DECRET 293/2018, de 18 de maig, sobre reducció del consum de bosses de plàstic i pel qual es crega el Registre de Productores.

Per a descarregar el cartell punxe ACÍ.

-------------

La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets, ni expectatives, ni vinculació en el procediment a què es referix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques. L'AFIC de la Regidoria de l'Àrea Comerç i Mercats de l'Excm. Ajuntament d'Elda desitja que esta informació siga de la seua utilitat.

© 2015 - Ayuntamiento de Elda - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball