Actualidad Noticias

El Mercat Central d'Elda compta amb un nou punt net de proximitat

Les instal·lacions, situades en el Mercat Central i en el Centre Cívic i Juvenil, permeten depositar des de roba vella a *cd’s, càpsules de café, olis o xicotets electrodomèstics per al seu posterior reciclatge
El Mercat Central d'Elda compta amb un nou punt net de proximitat

L'Ajuntament d'Elda i l'empresa de gestió mediambiental *FOBESA han fet un nou pas en el seu compromís amb la cura de l'entorn. Rubén Alfaro, alcalde d'Elda, acompanyat de José Antonio *Amat, regidor d'Inversions i Serveis Públics Sostenibles, Enrique *Quílez, edil de Comerç i Mercats, així com Miguel Ángel *Sola, director de l'àrea d'Alacant de *FOBESA, de l'empresa de Grup Gimeno, han inaugurat aquest matí els dos nous punts nets que donaran servei al nucli urbà.

Es tracta de dues instal·lacions urbanes situades en el Mercat Central d'Elda i en el Centre Cívic i Juvenil, que permetran als ciutadans i ciutadanes disposar de dos punts específics on depositar determinats residus amb la finalitat de facilitar el seu reciclatge.

En concret, els contenidors disposen d'obertures específiques i bústies per al reciclatge de roba i sabates, oli, *cd’s, tòner, piles, llums de baix consum, xicotets electrodomèstics, radiografies, fluorescents, aerosols, càpsules de café o cintes de vídeo.

Rubén Alfaro, alcalde d'Elda, ha explicat que “una de les apostes del Govern local és anar treballant amb les empreses d'economia circular, aconseguint així que la nostra ciutat aposte de manera clara pel reciclatge. Per a això, a més de les campanyes de conscienciació, hem de donar facilitats als ciutadans i ciutadanes perquè depositen residus altament contaminants en contenidors específics”.

Alfaro ha assegurat que “iniciatives com aquesta duta a terme per *FOBESA contribueixen al fet que els veïns i veïnes d'Elda tinguen molt més fàcil reciclar i reduir l'impacte mediambiental dels seus residus”.

De la mateixa manera, el president de l'Associació de Comerciants del Mercat Central, Salvador Suárez, ha assegurat que “el Mercat Central està per a donar suport a aquest tipus d'iniciatives, ja que igual que es venen productes frescos que són molt bons per a la gent, també estem per a acompanyar al reciclatge i col·laborar amb el medi ambient”.

Per part seua, Miguel Ángel *Sola, director de l'àrea d'Alacant de *FOBESA, ha indicat que “a través d'aquesta iniciativa perseguim facilitar al màxim a l'usuari el reciclatge dels diferents tipus de desaprofitaments que se solen generar en les llars, amb la finalitat de promoure tant la separació en origen com una major conscienciació sobre els beneficis que aquestes xicotetes accions tenen en el nostre entorn més immediat”.

La iniciativa suposa un nou pas en el conjunt de millores que *FOBESA, en coordinació amb l'Ajuntament d'Elda, està implementant a la ciutat en matèria de recollida i tractament de residus i que en els últims mesos han permés instal·lar papereres especials de recollida de residus o jardineres especials amb paperera incorporada en diversos punts del nucli urbà, entre altres accions.

Font: www.elda.es

© 2015 - Ayuntamiento de Elda - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball