Actualitat Notícies

HORARI COMERCIAL EXCEPCIONAL FESTES MAJORS ELDA (DILLUNS 9 DE SETEMBRE)

El festiu local dilluns 9 de setembre de 2019, els comerços minoristes situats en el terme municipal d'Elda, podran obrir les seues portes en el seu horari habitual.
HORARI COMERCIAL EXCEPCIONAL FESTES MAJORS ELDA (DILLUNS 9 DE SETEMBRE)

Atesa la normativa autonòmica, a causa de la coincidència de dos festius continuats, així com a la major afluència de visitants, per sol·licitud de diversos operadors comercials i una vegada consultades les associacions més representatives de comerciants i de consumidors d'àmbit local i autonòmic, els comerços d'Elda que ho desitgen, quedaran autoritzats per a obrir les seues portes al públic el festiu local dilluns 9 de setembre.

ESTABLIMENTS AMB LLIBERTAT D'OBERTURA:

No obstant això a l'anterior, tenen plena llibertat d'horaris per a determinar els dies i hores en què romandran oberts, els establiments que es relacionen a continuació:

 • Els establiments comercials amb menys de 300 m2 de superfície de venda1i que no pertanguen a empreses o grups de distribució que no siguen pime2.
 • Els establiments comercials detallistes en els quals l'oferta habitual siga predominantment la venda de pastisseria i rebosteria; pa; plats preparats; premsa; combustible i carburants; flors i plantes.
 • Les botigues de conveniència. Són els establiments que compleixen amb els tres requisits següents:
  • Té una superfície de venda no superior a 500 m2.
  • Romanen oberts al públic un mínim de 18 hores diàries.
  • Ofereix una variada i equilibrada gamma de productes d'alimentació, begudes, llibres, periòdics i revistes, discos, vídeos, joguets, regals i articles varis. La distribució entre les diferents gammes d'articles ha de dur-se a terme de forma similar entre si, sense exclusió de cap d'elles i sense que predomine netament una sobre les altres.
 • Establiments dedicats principalment a la venda de productes culturals3que dediquen almenys el 80% de la seua superfície de venda a l'oferta d'aquests productes.
 • Botigues situades en estacions i mitjans de transport terrestre, marítim i aeri.
 • Establiments comercials situats en zones declarades de gran afluència turística, en les temporades i dins dels límits territorials al fet que s'estenga aquesta qualificació. Aquestes zones poden ser de caràcter estacional o anual.
 • Els establiments integrats en instal·lacions de prestació de serveis turístics, dedicats exclusivament als usuaris.
 1. Superfície de venda: superfície total de les àrees o locals on s'exposen els productes, als quals puga accedir el client, així com els aparadors i espais interns destinats al trànsit de persones i a la presentació o dispensació dels productes.
 2. Per petita i mitjana empresa (pime) s'entenen aquelles empreses que tenen menys de 250 treballadors, un volum de negoci anual de menys de 50 milions d'euros i un balanç genera anual de menys de 43 milions d'euros.
 3. Productes culturals: llibres en suport escrit o informàtic, periòdics, revistes, suports d'enregistrament musical, instruments musicals, Dvds, articles de col·lecció, articles de dibuix i belles arts, antiguitats, obres d'art, productes d'artesania popular, vestits regionals i *souvenirs.

És obligatori exposar el cartell amb els dies d'obertura al públic.

MÉS INFORMACIÓ

L'Àrea municipal de Comerç i Mercats de l'Ajuntament d'Elda posa a la seua disposició l'Agència municipal per al Foment de la Innovació Comercial (*AFIC), situades en el Mercat Central d'Elda (2a *Plta.), tel. 966 989 232, correu electrònic comercio@elda.es

Informació complementària
PUBLICACIÓ DOGV RESOLUCIÓ FESTIUS COMERCIALS 2018

CALENDARI FESTIUS ELDA

HORARIS COMERCIALS 2019

-------------- 

La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets, ni expectatives, ni vinculació en el procediment al qual es refereix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques. La *AFIC de la Regidoria de l'Àrea Comerç i Mercats de l'Excm. Ajuntament d'Elda desitja que aquesta informació siga de la seua utilitat.

© 2020 - Ayuntamiento de Elda - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball