ELDA ORGANITZA LA II EDICIÓ TALLERS DE CONSUM RESPONSABLE PER A ESCOLARS

Imatge de l'actuació

En curs

L'OMIC d'Elda impartirà tallers divulgatius en els centres escolars d'Elda, amb l'objectiu de fomentar el consum responsable i sostenible.

Des de la Regidoria de Comerç i Mercats de l'Ajuntament d'Elda, a través de l'OMIC (Oficina Municipal d'Informació al Consumidor), amb la participació dels Centres Escolars Antonio *Machado, Miguel Hernández, Miguel *Servet, Pare *Manjón, Pintor *Sorolla, Sagrada Família, Santa María del Carmen, Sant Negre i Verge de la Salut, es desenvoluparà fins a final d'any una sèrie de tallers formatius sobre consum responsable, dirigits a escolars de 1r de primària i 5é de primària a fi de plantejar, a través del desenvolupament exercicis amens i divertits a les aules, una reflexió pràctica sobre la necessitat de practicar un consum responsable i sostenible.

En aquest sentit, s'han programat dos tallers diferenciats, que s'impartiran en cada centre durant dues jornades.

El primer dels tallers, amb el nom “ ÚS ADEQUAT DE LES NOVES TECNOLOGIES”, que s'impartirà a les aules de 1r de Primària, tractarà qüestions relacionades amb el concepte d'oci i temps lliure, avantatges i inconvenients de l'ús de les noves tecnologies, ús adequat dels dispositius multimèdia i aprendre alternatives d'oci no consumistes.
El segon taller, orientat a xiquets i xiquetes de 5é de primària denominat “ABANS DE CANVIAR EL MUNDO, DÓNA TRES VOLTES PER LA TEUA CASA”, se centrarà en els conceptes de consum basat en les necessitats bàsiques, conéixer les tres regles bàsiques d'un consumidor responsable centrades en, consum conscient, consum just i consum ecològic i analitzar a través d'una pràctica, com s'elaboren els refrescos.
En el transcurs dels tallers, que s'inicien el 15 d'octubre en el *CEIP Pintor *Sorolla, també es presentarà als escolars el servei d'atenció a les persones consumidors, que la Regidoria de Comerç i Mercats presta a través de la seua oficina OMIC.

Amb aquesta experiència, des de la Regidoria de Comerç i Mercats, amb la col·laboració dels Centres escolars de la ciutat, es desitja impulsar l'inici d'una formació bàsica per a escolars com a persones consumidores, dotant-los d'eines fonamentals per a consumir coneixent els seus drets bàsics i el valor de les seues compres per a si mateixos i el seu entorn soci-econòmic.

---------------------

La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets, ni expectatives, ni vinculació en el procediment al que es refereix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques. La *AFIC de la Regidoria de l'Àrea Comerç i Mercats de l'Excm. Ajuntament d'Elda desitja que aquesta informació siga de la seua utilitat.

© 2015 - Ayuntamiento de Elda - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball