ELS MERCATS MUNICIPALS D'ELDA S'EQUIPEN AMB DESFIBRIL·LADORS D'ÚLTIMA GENERACIÓ.

Imatge de l'actuació

En curs

Els treballadors del Mercat Central i San Francisco han rebut un curs per a poder atendre emergències sanitàries amb els nous aparells.

El regidor de Comerç i Mercats, Vicente Deltell, ha presentat els nous desfibril·ladors que ja estan instal·lats tant en el mercat de San Francisco de Sales com en el Mercat Central, que compta amb un aparell en cada edifici.

En aqueix sentit, l'edil de l'àrea ha assenyalat que “hem convertit els mercats municipals en espais cardioprotegits”, subratllant que els nous aparells instal·lats “ja no són els clàssics d'antany, són d'última generació i tenen una utilització molt senzilla”. D'aqueixa manera, el personal de tots dos mercats ha rebut un curs de formació “per a poder utilitzar els desfibril·ladors en les situacions d'emergència on córrega perill la vida de les persones afectades”.

De la mateixa manera, Deltell ha destacat que “ara com ara és una necessitat que en els espais públics com els mercats, on passa tanta gent d'avançada edat, es puga solucionar qualsevol problema que tinga a veure amb la salut cardiovascular de les persones fins que arriben les assistències sanitàries”, encara que el regidor de Comerç i Mercats ha afegit que “esperem que no hàgem d'usar-los”.

Per la seua part, Salvador Suárez, president de l'Associació de Comerciants del Mercat Central, s'ha mostrat agraït “per poder comptar amb un aparell amb el qual ajudar la gent i donar més facilitats als nostres clients”, desitjant també que “no hàgem d'usar-ho”.

Cal destacar que els desfibril·ladors instal·lats són semiautomàtics, regulats per decret Autonòmic per al seu ús, registre, manteniment i formació. A més, són aparells molt intuïtius i fàcils d'usar.

Font www.elda.es

--------------

La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets, ni expectatives, ni vinculació en el procediment al que es refereix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques. La *AFIC de la Regidoria de l'Àrea Comerç i Mercats de l'Excm. Ajuntament d'Elda desitja que aquesta informació siga de la seua utilitat.

© 2015 - Ayuntamiento de Elda - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball